Nyd madpakken med storslået udsigt

Faxe Kommune har opført et madpakkehus. Nu kan du nyde din medbragte madpakke, mens du sidder i tørvejr med panoramaudsigt ud over Faxe Kalkbrud.

Besøgende ved Faxe Kalkbrud - især skoleklasser - har efterlyst en mulighed for at spise medbragte madpakker i et overdækket spisested. Og nu er det her.

Det nye Madpakkehus, som er en ovedækket spiseplads, har plads til 60 gæster og er tænkt til både skoleklasser, institutioner, turister og andre, som har lyst til at nyde madpakker i tørvejr. Madpakkehuset ligger på plænen mellem Danhostel Faxe Vandrerhjem og Kanten.

Huset blev opført i sommeren 2013 og indviet ved et festligt arrangement 30. august 2013. Se billeder fra dagen her.

Madpakkehsuet ligger ud til kanten af Faxe Kalkbrud. Og for at besøgende kan få fuld glæde af den storslåede udsigt, er der blevet tyndet ud træerne, som stod langs stien ved kalkbruddet. Det hele er sket i samarbejde med - og godkendt af - Skov- og Naturstyrelsen.

Fakta om madpakkehuset:

  • Det nye madpakkehus har form som en hestesko, med planter på tag og bagside. Det falder derfor naturligt ind i de grønne omgivelser.
  • Huset er tegnet af arkitekt Per Fløe Nielsen fra Arkitekterne Køge. Samme arkitekt står også bag Prismet – en ny udsigtsplatform, som ventes Faxe Kommune søger midler til at realisere. 
  • Madpakkehuset er opført med støtte fra LAG Faxe.